Google Panda i Danmark – hvad betyder det for SEO

google panda farmer opdatering Google Panda i Danmark  hvad betyder det for SEO

Google Panda opdatering 2011

Mon ikke godt vi kan forvente at se Googles Panda opdatering i Danmark her i løbet af de næste par uger, det er i hvert fald hvad jeg forventer.

Hvad er Google Panda Update?

Panda opdateringen er lavet af Google for at komme indholdsfarme (content farms, heraf Danny Sullivans Farmer Update) til livs.

Indholdsfarme er websites som indeholder en masse tekst, som ikke har noget reelt unikt indhold, altså, siderne tilfører ikke brugerne noget af værdi.

Det er selvfølgelig umuligt præcist at skælne mellem en indholdsfarm og et website som har informationer af værdi for brugerne, og i USA og UK er der også masser af eksempler på gode websites, hvor brugerne får værdi, som er røget ud eller ned i Googles resultatsider.

Panda opdateringen er en ændring i Googles algoritme for udregning af relevans og et godt gæt på hvilke mekanismer der er blevet styrket er semantisk søgning og klassificering, social share og så oplysninger indsamlet via Google Toolbar.

Semantisk søgning og klassificering

Internettet bevæger sig fra at være et dokumentbaseret web til at blive et databaseret web. Google benyttede allerede inden Panda semantik, idét søgemaskinen vurderer en given tekst i forhold til kategori og website som helhed. Google sætter altså dokumentet og dokumentets indhold ind i en sammenhæng. Ved hjælp af denne teknik opnår Google en dybere indsigt i de tekster og dokumenter der indekseres. Læs mere om status for det semantiske web her.

Social Share

Social share, som vi ser det med retweets på Twitter, Like’s på Facebook og fornyligt også Googles egen +1 knap, er gode indikatorer for om et emne eller en tekst er interessant og ikke mindst hvem der synes det er interessant. Faktisk kan man sige at social deling svarer til links for websider på den måde at man kun linker til noget der er godt og man kun retweeter noget der er godt.

Google Toolbar og +1

Googles +1 funktion, som jeg ikke har set i praksis endnu, henter informationer fra Googles Toolbar, samt selvfølgelig +1 og -1 fra brugerne.

Hvad Google Panda kommer til at betyde i Danmark.

Baseret på erfaringer fra USA og UK vil Googles sortering af hvad der er god og hvad der er dårlig tekst/information, betyde at websites som denne liste være i farezonen for at blive sat tilbage i både rankings og antallet af indekserede sider:

http://www.edbpriser.dk
+ http://www.kelkoo.dk
+ http://www.pricerunner.dk
http://www.eksperten.dk
+ http://www.amino.dk
+ http://www.anyhed.dk
+ http://www.kommunikationsforum.dk
http://ida.dk
http://da.wikipeia.org
+ http://www.dba.dk

Vi har opsat ovestående websites, markeret med + i SEO Supporten med nedenstående keywords. Keywords er udvalgt så alle ovenstående websites er representeret og ranker og vi vil så følge udviklingen og tjekke når Panda er kommet til Danmark.

forum
spørgsmål
svar
priser
ideer
viden
køb og salg
prissammenligning
ekspertråd
gode råd
hjælp til
hvad er
nyheder
guide
brugsanvisning
erhverv
oplysning
selvstændig
iværksætter

Udfra før og efter vil det være muligt at fremdrage nogle trends og på den måde komme nærmere en forklaring på hvad Panda betyder i forhold til indeksering og ranking i Google.

Læs vores analyse af Panda når opdateringen er slået igennem i Danmark.

Relaterede artikler
 • Der er ikke fundet relaterede artikler
Dette indlæg blev udgivet i SEO. Bogmærk permalinket.

26 Kommentarer til Google Panda i Danmark – hvad betyder det for SEO

 1. Mikael Rieck skriver:

  Bliver spændende at følge.

  /Mikael

 2. Pingback: Danske affiliate-sites ramt af gal Pandae

 3. Peter skriver:

  Har stadig ikke set nogen udslag i hverken antallet af indekserede sider eller rankings. Ovenstående pingback er til en artikel hvor Henrik Bondtofte mener at have registreret ændringer der kunne tyde på at Panda er kommet til DK.

 4. Kasper Bergholt skriver:

  Hvad indikerer +’erne ud for nogle af sitesne i listen?

 5. Jacob Jørgensen skriver:

  Ja, det bliver spændende at se & fint lille eksperiment I har sat op der – her på Kommunikationsforum føler vi os nu ret trygge, da vi netop ikke har samme karakteristiske som de andre sites ifht. to væsentlige punkter, nemlig langtidsholdbart unikt content og social sharing. Derfor er det lidt pudsigt at vi er kommet i denne kategori, men glæder os til at høre mere om hvad jeres eksperiment viser :) .

  Dbh,
  Jacob, Kommunikationsforum

 6. Morten skriver:

  Hvor tit vil der komme en opdate angående de listede sites? For det er spændende at se, om I rammer rigtig med jeres forudsigelse…
  Den eneste på listen, som jeg ik forstå, det er DBA. Den har da intet til fælles med alle de andre?

 7. Så tror jeg at der skal laves en opdatering.
  Pandaen er sluppet løs i DK.

  Er der en side hvor vi kan følge +siderne?

 8. Peter skriver:

  Der er ikke noget at se i rapporten som senest er kørt 4. juni. Næste rapport kørers 11. juni.

  @Kasper + indikerer at der bliver tracket på disse domæner

  @Morten Statistikkerne opdateres en gang om ugen. DBA falder ind under samme kategori, på den måde at der er monster meget indhold, som ikke i sig selv har generel værdig, ligesom pricerunner.

  Jeg ser lige hvad jeg kan gøre så det bliver muligt at følge udviklingen direkte.

 9. Jakob Neua skriver:

  Noget nyt?

 10. Søren Jensen skriver:

  Yepsen!

  Så er Pandaen landet og den har bla. give mig tæv…
  Bolius.dk, som godtnok er et meget stort site er blevet ramt af Pandaen i denne uge og vi har fået degraderet en hel del af vores sider.
  Den mest markante er et konkret fald på 33 pladser for keywordet: gulve (sender over til vores side http://www.bolius.dk/alt-om/gulve/).

  Det undrer mig en del fordi:
  Vores site er ikke struktureret som en linkfarm/contentfarm.
  Alt vores content er unikt og egenproduceret.
  Vi har en rigtig fin naturlig linkstruktur.

  Any comments on that one?

 11. Peter skriver:

  Sidste opdatering i SEO Supporten viser ingen udsving af betydning den 13. august. Panda blev annonceret til DK den 12. august.

  @søren – De andre sites jeg har tjekket har alle godt og unikt indhold og de klarer sig godt. Der er ingen ændringer i backlinks, eller andet, så mit gæt er at der fra Googles side gåes direkte efter sites med lidt, dublicate (eller noget der ligner) content, triviel viden, o.s.v. Eller sagt på en anden måde, sider som ikke tilfører brugeren nogen værdi.

  Hvorvidt det er tilfældet med dit site vil jeg ikke sige noget om, men Google har eksperimenteret meget med semantik og det at forstå indhold frem for bare at læse det. Desuden har sociale medier givet mulighed for at tracke bruger (og bot) adfærd og dermed belønne de bedste sites.

  • Anders Saugstrup skriver:

   Det er altså meget mystisk. Jeg har simpelthen intet set til den panda i danske serps endnu. Peter, er der stadig heller ikke noget at se i din overvågning – nu hvor der er gået et par uger efter meldingen om at den var sluppet fri?

 12. Mikael Rieck skriver:

  @Søren, må indrømme at det under mig, at Bolius er blevet ramt. Generelt synes jeg, at indholdet er rigtig godt (kan ikke huske at jeg har læst noget dårligt) og artiklerne er lange.

  Den side du henviser til, kan jeg til gengæld godt forstår ryger langt ned. Der er stort set intet indhold på siden og 80% er enten reklamer eller links til andre steder på siden. I bund og grund er det vel mere en slags “navigations-side”?

  En siden som vil være mere relevant at ranke for “gulve” kunne være denne: http://www.bolius.dk/alt-om/indeklima/artikel/gulve-eller-gulvtaepper-hvad-er-bedst-for-indeklimaet/

  Har I overvejet at være lidt mindre reklametunge “above the fold”? Jeg læser om mange der nævner det som en negativ parameter i forhold til Panda.

  Mvh
  Mikael

  P.S. Hvor er knappen til at abonnere på svar til denne tråd?

 13. Pingback: Kulturarv og Google Panda – og hvad med digital tilgængeliggørelse? | Charlotte S H Jensen

 14. Peter skriver:

  @Anders

  Nej, hverken i det projekt der er gang i her eller på andre sites. Der sker små udsving men det gør der jo altid, hverken i rankings, backlinks eller trafik (på de sites jeg kan måle) er der udsving som tyder på en gennemgribende ændring som Panda jo er blevet udråbt til at være.

  • Anders Saugstrup skriver:

   Det er selvfølgeligt muligt at de i sidste øjeblik har trukket i håndbremsen i det danske team – og liige ville sikre mod en eller anden uheldig ting inden udrulning .dk. Er det sket, er det ikke sikkert det er noget nogen gider bruge krudt på at nævne på google-bloggen.

 15. Kim Smidt skriver:

  God artikel. Blev lidt forvirret da jeg først hørte om Google pandaen.
  Har dette også ramt link kataloger og lignende?

 16. Jacob Jørgensen skriver:

  Hej, det lyder som om Pandaen er gået i sig selv – er der stadig ingen ændringer i det I tjekker? Bare nysgerrig…

  Mvh Jacob, Kforum

 17. Peter skriver:

  @Jacob

  De data vi har, har netop tjekket igen, indikerer ikke noget mønster, nogle går frem, nogle går tilbage og omvendt, vi har ikke set ændringer på de målte sites, som kan bevise Panda, omvendt kan vi jo heller ikke modbevise at der skete store ændringer, en diskussion der verserer uden beviser da alle deltagere i debatten ikke kan vise kundedata.

  Pandas hoveformål var at forbedre søgeresultaterne gennem identificering og “fjernelse” af content farms. Jeg er ikke i tvivl om at det er et mål for Google, ligesom manipulering af links også står højt på listen over ting Google vil rydde op i.

  De eneste opsigtsvækkende tal er at dba.dk og pricerunner.dk siden 10.12.2011 har ca. 10-doblet deres site saturation, så de nu har hhv. 12.260.000 og 2.468.000 sider indekseret, men dette er sket omkring 4 måneder efter at Panda blev lanceret.

  Googles algoritmer og kriterier for ranking ændres løbende, men der er folk som mener at Panda havde en speciel effekt.

 18. ristian skriver:

  cute panda ^_^

 19. 1. ”. It’s a competitive world out there on the world-wide web, but SEO consulting can help you dramatically improve your odds of being found in the din and getting your message across. While you’re at it, remove all or fix 404 errors. A dedicated SEO expert will devote all the attention and effort in enhancing the visibility of your website or business in the online world. Search engines are getting smarter at detecting sites that are spamming keywords or made solely for the purpose of advertising. Domain Authority is influenced by:. There are many tools online to help you research relevant keywords, such as the Google Adwords Keyword Tool. Make buying easy for the customer and they will return often. What are the advantages of article submission. So, most move slowly when deciding on who becomes the company’s SEO.
  The concepts make use of the current social networking sites, which
  are very popular among the online audience. Their success is based on how many sales and customers you bring.

  An SEO strategy should combine a number of elements that work together to get results for you.
  For this reason, having mentions from these sites have increasingly become a more valuable asset
  for your internet marketing. A well-formed internal linking structure
  and good sitemap can ensure all pages of a website being
  indexed by a search engine. You need to try to find reputed SEO
  consultants. SEO content is a huge deal in today’s online oriented business world. What is the magic formula. com is one of the premier portals on the World Wide Web which has been formulated with the intention of providing SEO Hosting options for webmasters around the world who seek a way to ensure that their websites reach the top ranks of all major search engines.

 20. Hello! I understand this is somewhat off-topic but
  I had to ask. Does running a well-established blog such as yours take a massive amount work?
  I am brand new to running a blog but I do write in my diary daily.

  I’d like to start a blog so I will be able to share my personal experience
  and feelings online. Please let me know if you have any kind
  of recommendations or tips for new aspiring bloggers.
  Thankyou!

 21. Hello, constantly i used to check webpage posts here
  early in the morning, since i like to learn
  more and more.

  Also visit my page; top followers on twitter

 22. This gives him possession of a space within your home and a little control over
  a portion of his life. If you have an older child,
  let them use the potty as your child watches. James is a consultant who
  specializes in dog training methods.

 23. Lydia skriver:

  It’s an amazing article designed for all the internet people; they will take advantage from it I am sure.

 24. Wholesale discount authentic jerseys from china, all best quality and cheap price. Buy now to get best price.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>